Емил Караниколов: Българската икономика расте (видео) - 24novini.bg

Емил Караниколов: Българската икономика расте (видео)

Айтен Кордова 14.03.2019 | 16:20
(0 гласа)

"Българската икономика белeжи балансиран ръст спрямо останалите страни в ЕС", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов. Това се случи на кръгла маса на тема „За конкуретноспособна и просперираща българска икономика“, която се състоя под негов патронаж.

Той обясни, че е отбелязан ръст на сертифицираните инвестициите спрямо 2017 г. Тогава са били около 311 млн.лв, а за 2018 г. са около 850 млн.лв. 

"Наблюдава се тенденция в инвестициите в производство и в сектори с ниска добавена стойност в последните години", допълни Караниколов и заяви, че за първото тримесечие на 2019 г. имаме три издадени сертификата, а в процес на издаване за още четири.

"Към момента това са инвестиции за около 130 млн. лв. и 1230 работни места'', каза министърът.

Той допълни, че в последните години се правят все повече инвестиции в Северна България. 

"Част от българския бизнес все още остава с впечатлението, че мерките за насърчаване на инвестиции касаят само чуждестранните такива. Всички трябва ясно да кажем, че всяка една българска компания, независимо каква е, може да използва тези мерки. За миналата година държавата е отговорила с насърчителни мерки за бизнеса в рамките на почти 7 млн. лв.'', каза още Караниколов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...