Перник остава без педиатри - масово напускат - 24novini.bg

Перник остава без педиатри - масово напускат

Педиатричното отделение в Перник остава без лекари, масово напускат Педиатричното отделение в Перник остава без лекари, масово напускат NOVA
Айтен Кордова 14.03.2019 | 13:00
(0 гласа)

Детските лекари масова напускат МБАЛ „Рахила Ангелова“, разказа NOVA. След три месеца напуска и шефката на отделението д-р Сия Евтимов. Тя вече е подала своята молба за напускане, защото се чувства уморена, унизена и обидена. Д-р Евтимаво казва, че детското здравеопаване от години не е приоритет на тези упарвляващи и проблемът е в цялата страна.

„Уморих се от натовареността на отделението, от борбата със системата, с ръководства, всички ръководни органи на областта да облекчим натовареността на отделението.

Тази нощ бях сама дежурна. Няма къде да ги изпратиш, няма кой да ти помогне.

Ако имаш пациенти, преглеждаш ги, после се връщаш в амбулатория", обясни в ефира на NOVA д-р Евтимова.

Тя посочи, че само 3-ма лекари има в детското отделение за цяла обаласт и там всичко е заедно

- спешно, амбулатория, пациенти на вратата, пациенти в болницата. И това е за само трима лекари титуляри. От години е така и няма кой да го оправи - те просто не искат, казва д-р Евтимова.

За последните десет години болницата в Перник са напуснали 7 педиатри.

Според нея най- големият проблем на болницата си остава липсата на кадри, както и че детското здравеопазване не е приоритет за управляващите. Болницата разполага с трима лекари- педиатри и един специализант, докато изискванията на НЗОК са за четирима лекари със специалност и минимум 6 други.

За разрешението на проблема ръководството на болницата са решили да предложат безплатни квартири на желаещите педиатри.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...