Съпругата на убития командос: Днес Емо щеше да навърши 45 г. - 24novini.bg

Съпругата на убития командос: Днес Емо щеше да навърши 45 г.

Емил Шарков остана на 40 години, днес трябваше да навърши 45 Емил Шарков остана на 40 години, днес трябваше да навърши 45
14.03.2019 | 10:05
(0 гласа)

Днес Емо трябваше да навърши 45 години, преди точно 5 години навърши 40 и точно тогава Господ ни го раздели пътищата, написа в трогателен пост във фейсбук днес съпругата на убития в Лясковец командос Емил Шарков.

 


Тя разказва деня на убийството на съпруга си като обикновен ден, какъвто е той за повечето семейство. Денят, в който Емил навършва 40 години.

 

"13 март 2014 г. сутринта. Започна един ден като всички останали, с тази разлика, че беше празничен за семейството ни - рожденият ден на ЕМО. Преди точно 5 години той навърши 40 г. Предстоеше му дежурство (24 часова смяна) и знаехме, че няма да празнуваме. 

Събудихме се в 6.00 ч., честитих му, подарих му подаръка, пихме заедно кафе като всяка сутрин. Той изведе кучето на бърза разходка. Събудих детето за училище. Тръгнахме заедно с Емо на работа. Аз шофирах, за го оставя на Орлов мост, от където го взе колега, за да се придвижат до поделението.

Пожелахме си хубав ден, целунахме се и …това беше последната ми среща с моето момче, с което споделях живота, сърцето и душата си последните 19 г.

Бях на 38 г. и точно половината от живота ми (осъзнатата) бяхме извървели заедно, докато Господ реши да раздели пътищата ни…

Колко много неща бих могла да му кажа, ако знаех, че повече няма да го видя! … но вселенските закони са такива - никой не ни казва, кога е момента, в който ще се разделим ЗАВИНАГИ с любимите хора.

Повече не го видях ЖИВ… 

Говорихме няколко пъти по телефона през деня. Вечерта ми се обади и каза, че тръгват след малко на акция. Да не му звъня, той ще ми се обажда, когато може. Нищо необичайно за мен – като съпруга на барета, бях свикнала. Не се притесних, нямах предчувствия, нищо…. И така до следващия ден, в който станах сутринта, пуснах телевизора. По новините вече съобщаваха за акцията в Лясковец и че има убит и ранени полицаи.

Сърцето ми вече се сви, но въпреки това не помислих за най-лошото. Звъннах му – свободен сигнал… Писах му СМС – „Добре ли си, мече?“ – без отговор…Чух се със съпруга на колега на Емо, които беше също в Лясковец. Естествено и тя и другите, с които беше говорила, бяха притеснени. 

Неизвестността продължи в следващите 3 часа, докато в кабинета ми не влезе шефа ми,

заедно с лекарски екип и психолог, за да ми съобщят, че НАШИЯ СВЯТ ВЕЧЕ ГО НЯМА!!!

Нямах нужда от лекари и психолог, нито от таблетката валидол, която ме убедиха да изпия. Беше ми единственото успокоително, което взех въобще след това. Исках да съм в пълно съзнание и кондиция. Нямах нужда от заглушители на болката. За ЕМО бях длъжна да изживея всички нюанси на ада, болката и мъката. Пълен ступор и пълна мобилизация в първите минути - как ще кажа на детето, на майка му, на сестра му, на майка ми…

Мисля, че първо се обадих на съпругата на колегата на Емо, за да я успокоя – „Емо е…“. В следващите часове, дни и месеци се опитвах да осъзная, че НЕГО ВЕЧЕ ГО НЯМА.

ДНЕС ЕМО ТРЯБВАШЕ ДА НАВЪРШИ 45 Г. Казват, че Господ прибира при себе си Ангелите,

които са свършили мисията си на тази земя. Вярвам, че от там където е, НАШИЯТ АНГЕЛ продължава да бди над мен и дъщеря ни. Довечера тя има отново представление – взела съм 2 билета, ЩЕ Я ГЛЕДАМЕ С ЕМО…

Това написа съпругата на убития перди пет години командос Емил Шарков.

***

Днес в присъствието на вътрешния министър Младен Маринов ще бъде отбелязана петата годишнина от убийството на командоса Емил Шарков в Лясковец.

Той загина при спецакция на отряда за борба с тероризма в Лясковец през 2014 г. Тогава специалните части атакуваха дома на 53-годишния Петко Петков, за да изземат незаконни оръжия и боеприпаси, които мъжът съхранява от години в дома си.

Петков обаче ги посреща барикадиран и въоръжен. Започва кървава престрелка, при която 40-годишният Шарков е убит, а други петима негови колеги - тежко ранени.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...