Спешното в Русе подаде оставка. 50 медици си тръгват - 24novini.bg

Спешното в Русе подаде оставка. 50 медици си тръгват

Спешната помощ в Русе подаде оставка - тръгват си 50 души заради избора на нов директор и лоши условия на труд Спешната помощ в Русе подаде оставка - тръгват си 50 души заради избора на нов директор и лоши условия на труд Кадър: NOVA
12.03.2019 | 14:30
(1 глас)

След конфликта в Центъра за спешна помощ в Русе заради назначаването на нов директор, 50 служители са подали оставките си. Според здравното министерство обаче, конкурсът за директор е проведен законно, предаде Nova.

Русенските медици казаха, че областта няма да остане без Спешна помощ, но линейката ще се чака по 2-3 часа.

На общо събрание днес в центъра за Спешна помощ за пореден път отсъстваше ръководството и служителите отново не получиха отговор на исканията си за повишаване на работните заплати, 7-часовия работен ден и подобряване на условията на труд.

"Искаме с някой да проведем диалог, ето оказа се, че днес пак няма директори тук.

Въпросите ни трябва да бъдат зададени на по-висша инстанция. Застанали сме зад оставките си, като искаме един срок някой да се срещне с нас, да ни разясни в каква посока по-нататък тръгваме и от там нататък ние ще си решим какво да направим", каза Мариана Ганчева - фелдшер.

На срещата медиците отново поставиха въпроса за сигурността на работното място заради зачестилите случаи с агресивни пациенти и техните близки.

"Просто нямаш време да набереш бутона или полицията. Просто трябва да има друг начин да може да се викат службите за сигурност", каза и Галя Маринова - фелдшер.

50 служители от Спешния помощ, които са подали оставки, ще продължат да работят още месец до изтичане на предизвестията им.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...