Горанов: Данъчни бяха и нудисти под прикритие (видео) - 24novini.bg

Горанов: Данъчни бяха и нудисти под прикритие (видео)

Мария Йорданова 08.03.2019 | 15:20
(1 глас)

Министърът на финансите Владислав Горанов разказа за данъчни, изпратени на кация под прикритие на круиз, но круизът се оказал нудистки и те били притеснени. Пред журналисти в Народното събрание той отговори на въпроси за методите на приходната агенция, задълженията на вероизповеданията и за арестуваните в Силистра за източване на държавни средства. Случаят с круиза разказа, за да онагледи, че данъчните не само са играли хоро в с. Марково, но са станали и нудисти в името на професионалния си дълг.

Относно служителите на НАП, които са се облекли в народни носии и са играли хоро в с. Марково,

за да регистрират нарушение за неиздаване на касови бележки в танцовия състав, Горанов заяви, че подкрепя всякакви подходи, но в случая данъчните "са преиграли", по думите му.

Той даде пример със служители на НАП от миналото лято, които се качили на

круизен кораб под прикритие, който след това са се оказал нудистки круиз,

но те вече били навътре в морето. На въпрос дали са се съблекли, министърът заяви, че данъчните не са споделили.

"Регистрираните по ДДС без софтуер запазват ангажимента си до края на месеца да актуализират софтуера на касовите си апарати или да си закупят нови фискални устройства. Над 50 хил. лв. са адаптирани вече и дават данни към НАП. Срокът е удължен с близо 7 месеца. До края на септември очакваме да се актуализират всички софтуери", заяви Горанов по повод новата наредба за касовите апарати.

Той допълни, че по този начин ще се предотврати укриването на ДД и заяви, че загубите са около половин милиард, но потенциалните загуби могат да се калкулират и на няколко милиарда.

Във връзка със задълженията на вероизповеданията към държавата, Горанов обясни, че случаят е особен.

"Едно от вероизповеданията дължи по-голяма сума. Сумата е относително малка спрямо 40 млрд. приход в бюджета", заяви Горанов.

Относно заловените днес в Силистра за източване на средства от НОИ, Горанов заяви, че от прокуратурата не са дали информация за сумата.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...