Бисер Петков: Не очаквам нови протести на майките (видео) - 24novini.bg

Бисер Петков: Не очаквам нови протести на майките (видео)

Айтен Кордова 07.03.2019 | 16:40
(0 гласа)

„Не очаквам нови протести от майките заради изготвянето на индивидуалната оценка“, това заяви социалният министър Бисер Петков пред журналисти в Народното събрание.

 

 

"Чрез приетите днес текстове се рагламентират социалните услуги, които ще бъдат безплатни", допълни той относно приетия днес Закон за социалните услуги. Той обясни, че безплатните дейности са свързани със създаване на родителски капацитет, информиране, консултиране и даване на подслон на лица, които се нуждаят.

Приетият днес закон е последният от законодателния пакет, заради който майките на деца с увреждания протестираха продължително през 2018 г.

Първите два закона – Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ, вече бяха приети от депутатите. Народните представители започнаха работа по поправките на второ четене още вчера и създадоха Агенция за качеството на социалните услуги, като решиха право на социални услуги да имат всички нуждаещи се, а не само уязвимите групи.

Министърът обясни, че гарантирането на равен и качествен достъп до общодостъпни и специализирани услуги са били в основата на закона.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...