Мегапротестът на 16 март срещу Борисов покани и ГЕРБ да участват - 24novini.bg

Мегапротестът на 16 март срещу Борисов покани и ГЕРБ да участват

Мегапротестът на 16 март срещу правителството на Бойко Борисов покани и ГЕРБ на протеста Мегапротестът на 16 март срещу правителството на Бойко Борисов покани и ГЕРБ на протеста Facebook/ Мегапротест на 16 март
05.03.2019 | 20:30
(0 гласа)

Мегапротестът на 16 март срещу правителството, чиято фейсбук-страница е много активна, покани и партия ГЕРБ да участва в протеста. Това се вижда от снимки и видеа, които активисти от страницата разпространиха. Те са снимали флаерите и плакатите с апела за протеста, залепени върху табелите на клубове на управляващата партия ГЕРБ и на партия Атака, която също е част от управляващата коалиция, да подкрепят демонстрациите и да се присъединят към хората.

Страницата "Против геноцида на Борисов и всички досега управлявали мафии" преди месец имаше под 4 хил. последователи, а сега броят им се е увеличил близо 12 пъти.

"Облечете жълтите жилетки! Носете метли - да изметем боклука!", призовава страницата.

Страницата непрекъснато генерира събития и пуска видеа на хора от различни точки на света, които заявавт подкрепата си. Тя вече е следван от над 45 хил. души във Фейсбук.

Страницата публикува видеа с хора от различни точки на България и света, които заявяват подкрепата си за протеста на 16 март пред парламента.

Те обявиха, че се организират да тръгнат от 88 места у нас и извън страната.

Организаторите призовават да се носят метли и хората да идват с жълти жилетки.

На страницата е поместена инструкция как да се влиза в София на 16 март - без кордон от автомобили и развети знамена,

за да се избегне спиране на протестиращите от полицията:

"При влизане в София не се движете в кордони от автомобили и не развявайте знамена. Бъдете инкогнито, за да не ви спрат случайно полицейски блокади. Ако ви спрат и питат къде отивате, измислете си причина и отговаряйте бързо и естествено. Ако отивате по работа - по каква работа отивате, защо сте 4 човека, каква работа ще вършите и така, сещате се", пишат организаторите от

"Референдум на българите в България и чужбина за пряко управление от народа".

Протестът се нарича "Аз съм 16 март" по примера от протестите в подкрепа на Шарли Ебдо във Франция с хаштага #Ju suis.../ #Аз съм... (в превод от френски език).

Вчера страницата публикува видео, показващо как стотици хора от Петрич излязоха на бунт срещу свещеник в храма "Св. Богородица" в града. Над 8 хиляди души са се подписали в подписка срещу него и питат нали "Глас народен е глас божи" - защо не ги чуват.

Днес е публикувана пък статия за момче, което продавало бъбрека си, за да се издължи на банка. Социалните мрежи шерват историята от няколко часа.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...