Къмпинг "Жълтите павета": Дюни пред парламента (снимки) - 24novini.bg

Къмпинг "Жълтите павета": Дюни пред парламента (снимки)

Мария Йорданова 21.02.2019 | 21:00
(0 гласа)

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отново стана обект на шегите на потребителите във фейсбук-групата "Безобразията на Столична община". Този път заради купчина пясък на тротоар по ул. "Граф Игнатиев", която беше обявена за дюни. Проверка на 24новини.бг обаче намери и дюни пред парламента.

 

 

Снимка: На пл. "Народно събрание" има и дюни, има и жълти павета

 

За софиянци, които ще се подлъжат да "къмпингуват" под прозорците на депутатите, предупреждаваме, че вчера Министерския съвет прие глоби между 2000 и 5000 лв. за хавлии, кемпери и чадъри върху дюните.

А за тези, които харесват малките софийски улици, Фандъкова е осигурила дюни и на ул. "Иван Вазов", за която ви разказахме и в началото на януари.

Снимка: "Дюни", значително по-големи от тези на "Графа" и на жълтите павета, има на ул. "Иван Вазов"

 

В началото на месеца ви показахме как в социалните мрежи тротарите в София са оприличени на дюни.

В страницата "Безобразията на София" Тихомира Тихич е публикувала снимка с дюни на "Графа", които са най-новата придобивка на улицата, която се ремонтира вече година и е с поне шест пъти удължаван срок за пускане в експлоатация.

Снимка: Дюни на "Графа"... след акулските перки и кубчетата

Тахич пише:

"Министерството на туризма, осъзнавайки важността на природните туристически ресурси, предприе мерки по опазването на дюните. Премести ги на ул. "Граф Игнатиев".

Този път потребители не се смеят само на Столична община, но и на Министерството на околната среда и водите и на Министерството на финансите:

"След случая на къмпинг "Смокиня" забелязахме, че столичани много се вълнуват от състоянието на дюните и ги преместихме", сподели служител от министерството, пожелал анонимност. "Така предоставяме целогодишен достъп на туристите до любимите им дюни.",

продължава коментара си Тихич.

"Също така с това действие спестяваме средства на данъкоплатеца", допълниха от финансовото министерство, "защото няма да се налага да командироваме експерти да наблюдават опазват ли строителите дюните по морето. Просто пускаме експертите на разходка по Графа.",

завършва публикацията.

В коментарите под снимката на Тахич столичани не спират с шегите.

"Нещо хавлийка може ли да опънем?", пише Петко Ковачев.

Люба Батембергска се шегува с МОСВ, че "министерството уважава решението на ВАС - достъпът до плажа и къмпингуването са свободни".

Ирена Джумакова, обаче подхвана министър Димов: "Това е възстановена дюна по ненодимовски! Обеща човекът..."

Други просто критикуваха ДНСК: "Престъпно! Няма логични причини, а обзалагам се и разрешение, тази купчина да е там, където е. От ДНСК нагоре и надолу са за богоугоден православен бой и традиционно тричане"

Проверка на улиците в центъра на столицата, направена от 24новини.бг показа, че освен на "Графа", "дюни" има и на ул. "Иван Вазов", на жълтите павета пред парламента и в ремонтираните зелени площи на Западен парк, градинката "Кристал" и парка до Народното събрание.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...