Инвестбанк отрече тезата на Цацаров за пране на венецуелски пари - 24novini.bg

Инвестбанк отрече тезата на Цацаров за пране на венецуелски пари

Инвестбанк отрече тезата на Цацаров за пране на венецуелски пари през банката Инвестбанк отрече тезата на Цацаров за пране на венецуелски пари през банката
14.02.2019 | 18:15
(0 гласа)

„Преди средствата да постъпят в „Инвестбанк”, те са преминали през минимум две банки кореспонденти, тъй като банката няма кореспондентски отношения с венецуелски банки. Това се казва в позиция на „Инвестбанк”, чието име се спомена в редица публикации по казуса с парите на президента на Венецуела Мадуро у нас.

 

От банката излязоха с позиция, в която отрекоха да са имали директни отношения с трезори в латиноамериканската държава.

 

Те отричат и наличието на трансакции, свързани с Държавната петролна компания на Венецуела.

По закон банките у нас са длъжни да докладват пред службите всяка операция в брой над 30 хиляди лева, а когато става въпрос за превод, задължително трябва да проверят както произхода на средствата, така и целта на трансакцията. При съмнение трябва да сигнализират службите.

Не е ясно от позицията на банката да ли са правили това или не и ако са го правили,

защо службите у нас реагираха едва след срещата с американския посланик, за което днес ги разкритикува и президентът Румен Радев.

Тихомир Безлов коментира пред bTV: „Според мен не са престъпили закона, а проблемът е, че са влезли в репутационен риск. Ситуацията е доста неприятна, особено когато искаме да влезем в чакалнята към еврото".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...