Вече ремонтират и "Шишман". Да видим докога (Видео) - 24novini.bg

Вече ремонтират и "Шишман". Да видим докога (Видео)

Ремонтът на "Шишман" задено с този на "Графа" - някой да познае докога? 24новини.бг/ Севда Йорданова
12.02.2019 | 11:00
(0 гласа)

Около 9.40 ч. тази сутрин започна ремонтът и по столичната улица "Шишман". Засега работниците само поставят загражденията,  за да не могат да минават колите и пешеходците. И предвид праха и шума, които ще идват оттам.

 

 

Те започнаха дейностите от началото на улицата, където се пресича със злополучната по отношение на дълготрайните си ремонти ул. "Граф Игнатиев" и ще продължат към Народното събрание.

 - до улица "Ген. Паренсов".

Трябва да бъдат изградени нови тротоари, както и да се обновят настилките, озеленяването, а и осветлението.

Поставеният срок е около 50 дни, но съдейки по досегашните закъснения, гражданите на София вече трудно се доверяват на обещанията на кмета Йорданка Фандъкова и екипа й, поне що се отнася до ремонтите.

Реконструкцията ще се изпълнява поетапно, като ще бъде въведена и временна организация на движението.

Ремонти вече текат и по успоредната на "Шишман" улица "Княз Александър I". Там вчера работеха от фирмата "Джи Пи груп", въпреки насоките на премиера тя да бъде извадена от държавните проекти и тези с европейско финансиране.

Засега кметът на столицата Йорданка Фандъкова и АПИ не изпълняват насоките на премиера за "Джи Пи груп".

Премиерът обаче остава с мълчаливо съгласие за нарушението на негомите заповеди. Същото важи и за МРРБ - фирмата е обратно в играта с над 200 млн. лева от обществени поръчки за тази година. Прокуратурата подвигна обвинение на двама от началниците й за пране на пари. Но поръчките към този изпълнител от страна на управляващите не секват.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...