Лъскав джип в нарушение, а полицай не го глобява (видео) - 24novini.bg

Лъскав джип в нарушение, а полицай не го глобява (видео)

11.02.2019 | 23:12
(0 гласа)

Лъскав джип се движи в бус ленатата на столичен булевард, което според Закона за движеие по пътищата, а полицай отива до колата и не глобява шофьора. 

Това показва видео в социалната мрежа Фейсбукл в групата "Забелязано в София". 

Според потребителя, за да стигне до мястото си по време на заснемането джипът е карал поне 100 метра в бус лентата, а зад него е била и полицейската кола с включени светлини. Все пак до глоба не се стига. 

Подобни примери обезсърчават и съвестните шофьори да спазват правилата, както и да уважават органите на реда. 

Ето и какво написа потребителят, публикувайки видеото: 

"И полицаите се надяват на някакъв респект и уважение?
Колоната в която аз чаках беше поне 100 метра зад мен. За да достигне този Кайен до това място то той се е движил поне 100 метра в БУС лентата. Явно полицията се е движила след него. Какво е наложило това не е ясно, а и за това им действие нямам особени претенции към тях - бяха пуснали "бурканите", което не е съвсем достатъчно (по закон се изисква се и звуков сигнал за да се смята че МПС е със специален режим на движение).
Това което ме подразни е че първо "полицая" се доближи до джипа без фуражка. Следващия път може да дойде и без пагони, без пистолет, без гащи... знам ли. Но определено това е нарушение на правилата - полицая трябва да носи цялата униформа.
И второто заради което всъщност пускам този клип е че ... джипа е в нарушение. И каква е реакцията на полицая? Бръкна с ръце в джобовете и се върна в колата... спря "бурканите" на патрулката и ... просто пусна нарушителя. Какво уважение да изпитвам към такъв "орган на реда"? Как да спазвам правилата за движение, при условие че нагледно виждам какви са "наказанията"?

Случката е около 17:40 часа днес - 11:02:2019. мястото е бул "България" и "Гешов"."

 

В коментарите освен недоволство и упреци към полицията като цяло, не само в случая, се наблюдават  две мнения за бус лентите. 

Според едни няма проблем да се кара в лентите за градския транспорт, защото им е по-удобно и често са по-празни в задръстванията заради онези, които спазват забраната. Според други трябва да е категорична забраната за навлизане в тях, за да се даде предимство на обществения транспорт и повече хора да изберат да оставят колите си. 

Независимо от мнението на потребителите факт е, че движението в тези ленти е забранено, колата е в нарушения, а полицаят не я глобява. А после се питаме защо гражданите не уважават институциите. Може би самите те първо трябва да започнат да се уважават. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...