Българи и холандци помогнаха на бедстващ легендарен боксьор - 24novini.bg

Българи и холандци помогнаха на бедстващ легендарен боксьор

Руди Льоберс се грижел за 25 бездомни кучета, въпреки че самият той понякога нямал какво да яде. Руди Льоберс се грижел за 25 бездомни кучета, въпреки че самият той понякога нямал какво да яде. снимка: кадър бТВ
10.02.2019 | 21:30
(0 гласа)

Преди малко повече от седмица холандски медии разказаха историята на легендарния боксьор Руди Люберс, който живее в каравана без ток и вода в българското село Кашарица край Несебър. Болната му съпруга лежала в кашони в караваната.

 

След репортажа историята трогнала холандците, които започнали акция за събиране на средства, за да помогнат на Люберс да преживее достойно старините си.

 

У нас българка, омъжена за холандец, разбрала историята на Руди и отишла с мъжа си да го намери и в момента той живее в техния дом, а съпругата му е настанена в болница.

Очакванията на легендарния боксьор са да се прибере със сина си в Холандия, тъй като очаква там да получи по-добра помощ, стана ясно от думите му пред бТВ.

Люберс е най-добрият боксьор на Холандия по своето време и не е побеждаван на роден терен 25 години. Има 2 участия на Олимпийски игри и е

единственият бял боксьор, който успява да издържи 12 рунда срещу най-големият боксьор на всички времена Мохамед Али.

До тежката му съдба се стига след като е задържан за наркотрафик в Португалия и е осъден на лишаване от свобода. След като напуска затвора се чувства забравен и е притеснен, че в родината му го разпознават като наркотрафикант, а не като шампон, затова започва да пътува по света, а от 7 години живее в България.

 

За българите споделя, че са много гостоприемни, тъй като когато минавали покрай караваната не го подминавали, а когато стнало студено му занесли топли одеала.
Все пак той мечтае да се върне в родината си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...