Нено Димов: Още не знаем кой е съсипал дюните на Смокиня (видео) - 24novini.bg

Нено Димов: Още не знаем кой е съсипал дюните на Смокиня (видео)

Мария Йорданова 08.02.2019 | 13:40
(0 гласа)

От РИОСВ в Бургас и във Варна са направили проверки дали е спазено законодателството, което засяга екологията. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов пред журналисти в Народното събрание днес. Изказването му беше в отговор на председателя на Комисията по околната среда Ивелина Василева от ГЕРБ за предприетите от МОСВ действия по сигнали за разрушени пясъчни дюни и незаконно строителство. 

По време на проверките е установено, че разрушените пясъчни дюни на къмпинг "Смокиня"  попадат в района на природната забележителност "Пясъчни дюни" и все още не е установен извършителят, обясни министърът.

Димов допълни, че за инвестиционното предложение за къмпинг "Градина" е наложен акт, защото са депонирани земни маси върху пясъчни дюни. 

Във връзка със скъсаната дига на река Чая министърът обясни, че трябва да се ремонтира и че скъсването е от естествено преместване на реката. Проверки на "Басейнова дирекция" и на Министерството на енергетиката са установили взимане на инертни материали в района. 

За проблемите на водоемите, Нено Димов обеща започване на проверки от понеделник. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...