Фейсбук вика Фандъкова при проблемите - 24novini.bg

Фейсбук вика Фандъкова при проблемите

15.01.2019 | 21:03
(0 гласа)

Проблемите в един град никога не свършват, а за 99,9% от тях според гражданите е отговорен кметът. 

 

Всъщност един човек не може да бъде навсякъде, но кандидатирайки се за позицията той заявява, че е способен да управлява, а това включва и изграждането на добър екип, който да установява проблемите и да ги отстранява. Именно паради тази причина кметът има заместници и цяла администрация.

 

Заради този ангажимент към гражданите е и причината хората да настояват проблемите да се решават и търсят отговорност именно от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Фейсбук потребители призовават градоначалника на София да слезе при проблемите, които може би изглеждат дребни, но показват симптоми.

С призива #ДанчеСЛЕЗ, който се появи още през 2017 година, потребител напомня за проблема със столичните спирки, на голяма част от които няма пейки за чакащите.

Той е публикувал снимка на сняг и лед край пътя, оформен като пейка, давайки шеговито решение на проблема.

Пейка от лед на столична улица.

Друг потребител сигнализира за отворена шахта на тротоар в столицата, която е отворена с години, а никой не минава да я оправи.

 

„Йорданка Фандъкова - Данче, не е трудно и не е скъпо. ул. Георги Минчев, точно до спирката на 72. Това е шахта, която е открита от години. Ние, които преминаваме по това подобие на тротоар, отвреме на време местим капака с цел да не натоварваме травматолозите в Пирогов.
Айде, ако обичаш да се поразмърдаш малко.
Верно, че от такъв ремонт не се краде много но......., не всичко е пари!“, пише потребителят в групта „Забелязано в София“.

Постът му поражда редица спорове, сред които този дали Фандъкова е отговорна за шахтата и вечния за хората от София и провинцията, както и обвинения за тролене от страна на герберски и бесепарски поддръжници.

В коментарите редица потребители показват още много подобни проблеми, а дама дори разказва как в паднала в подобна шахта и то в центъра на София.

Всъщност и двете публикации показват тенденция не само в София, но и редица други общини. Хората настояват за спазване на обещанията на кметовете, които са щедри на думи по време на кампании и се представят като хора от народа, а след изборането забравят повечето от обещанията и за дребните проблеми. А за хората остават единствено социалните мрежи, за да покажат недоволството си от ситуацията. 

Както казахме, не е нужно да ги решават сами, но трябва да изградят екип, който да го направи.

 

Йорданка Фандъкова заяви, че има няколко месеца да реши дали ще се кандидатира, а ако отговорът е положителен бързо ще тръгне да се здрависва с хората по улиците и ще „слезе при тях“, но не заради призивите, а заради изборите.

Вотът наесен ще даде оценка за работата на Фандъкова, но ако се съди по ежедневното недоволство в социалните мрежи, засега резултатът не е оптимистичен.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...