АПИ търси IT шеф за винетките срещу ... 510 лева - 24novini.bg

АПИ търси IT шеф за винетките срещу ... 510 лева

Ясно е кое доведе до хаоса с винетките Ясно е кое доведе до хаоса с винетките
12.01.2019 | 17:36
(0 гласа)

Освен хаоса с електронните винетки в началото на годината Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за демонстрира липса на връзка с реалността и като пусна обява за изключително висококвалифицирана позиция срещу минимална заплата за управление на тол системата. 

Обявата е от края на миналата година, което до голяма степен обяснява и защо се стигна до неразбориите с винетките

В портала Jobs.Bg е публикувана обява за началник отдел „Управление на информационна система и инфраструктура“. Заплатата му пък е посочена като минималната за страната - 510лв (така беше тя за 2018г. )

Срещу тези пари се търси магистър по компютърни технологии и системи, информатика и компютърни науки или комуникационна и компютърна техника, който да има не по-малко от 4 годишен опит. 

От него се очаква да познава редица нормативни актове и да познава Linux, Windows Server, SQL, MC Office и др. 

За 510 лева той трябва да "управлява и координира дейностите по техническа експлоатация и дейностите по поддръжката, свързани с целия софтуер и хардуер на Електронната система за събиране на таксите за ползване на РПМ, което означава – КпС, WAN, ЦД, мобилно приложение, ТСО, МПО, МПЕ, ПЦС, КЦ, ОМС, БД, както и подсистемите като Управление на ИТ услуги /ITSM/, инструменти за внедряване и наблюдение", пише оше в обявата. 

Каквото и да означават съкращенията, обявата създава няколко хипотези, които обясняват защо АПИ не работи като хората и защо се получи хаоса с винетките: 

Първо, АПИ очевидно нямат никаква представа от реалния пазар на труда, в които един ИТ мениджър на подобна по мащабите и оборота си система би взимал десетократна заплата. 

Второ, ако са наясно с реалностите на пазара на труда, явно не се вълнуват и просто отбиват номер. 

Трето, нямат политическата воля да си потърсят кадърен човек и биха се задоволили с малкото неуспешни ИТ-та, които пък биха се задоволили с такава заплата. 

 

Четвърто, ако това е бил подходът досега, няма защо да се учудваме как се стигна до ситуацията с винетките след Нова година. 

Пето, обявата е показателна и за цялостното състояние на електронното управление в страната.

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...