Шайка роми да ти набие и командосите, и полицаите - 24novini.bg

Шайка роми да ти набие и командосите, и полицаите

Ромите вече нападат и полиция, и армия, и гробовете на мъртвите... Ромите вече нападат и полиция, и армия, и гробовете на мъртвите...
10.01.2019 | 16:10
(1 глас)

След като в село Войводиново шайка роми наби командос от Българската армия преди два дни, да обобщим: шайката роми вече се изправя не само срещу полицията и Жандармерията, но и срещу армията. И вместо министърът на отбраната Каракачанов да ходи в селото да си прави евтин пиар с изявлението, че той докато бил министър, никой нямало да посяга на войници, да предприеме мерки -  партията му ВМРО е управляваща заедно с ГЕРБ - и да въведат управляващите ред в ромските гета.

 

По казуса с Войводиново Пловдивският районен съд постанови двамата братя Асен и Борис Петагови, обвинени за побоя над 33-годишния военнослужещ Валентин Димов, да останат в ареста. Обвинението е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, след като военният е направил забележка на двамата братя. Според съда те са инициирали побоя. Ромите обаче твърдят, че военният първи ги е провокирал.

 

Днес ромските лидери призовават да не се слагат всички роми под едиин знаменател, а Цветелин Кънчев от "Евророма" заяви, че това били "турски роми".

Бившият депутат от ДПС Александър Методиев - бат Сали, обаче заяви днес пред bTV, че

лидерът на „Евророма” е участвал в схеми за купуване на гласове заедно с вицепремиера Красимир Каракачанов.

Това по Наказателния кодекс е престъпление, но дори и съобщено на висок глас, реакция на прокуратурата и проверка на твърдението няма.

Според Цветелин Кънчев пък нападките са дошли, след като с помощта на партията му и останалите партии от ОбС-Самоков „частно енерго” в Самоков вече няма и хората имат законни партиди.

Във Войводиново вчера започна събарянето на незаконните къщи в ромската махала, което беше едно от исканията на протестиращите.

Над 200 човека от различни патриотични сдружения и местни жители се събраха на площада след побоя. Полицейското присъствие продължава да е засилено. Повечето роми вече са напуснали махалата.

Междувременно оперираха командоса, а майка му заяви, че

той е бил добре подготвен и точно затова не е искал да се бие с нападателите си.

Операцията на лицето на командоса трая по-дълго от предвиденото заради множеството лицеви фрактури.

На 15 октомври роми нападнаха полицай, пребиха го, а после нападнаха полицейското управление в Гълъбово.

Гълъбово беше обградено от жандармерия, след като на 14 октомври вечерта след шумно забавления в ромската махала с гърмящи до зори музикални уредби, патрулка отива да въдвори ред, но ромите нападнаха полицаите. Тогава ромите потрошиха патрулния автомобил, а полицаите бяха ранени.

След това голяма група от махалата се насочва към Районното управление и го обгражда.

Въоръжени с брадви и мотики.

Инцидентът продължи с часове, а жандармерия от Пловдив е извикана на помощ. Гълъбово беше със завардени входове и изходи, а в ареста останаха 5 души.

На 3 ноември пък мрежата вреше и кипеше заради клипове с роми, които обират храната от гробовете на Архангелова Задушница.

В деня, в който стотици хиляди българи почетоха паметта на починалите си близки, оставената по гробовете храна стана плячка за изгладнелите роми.

„Днес на Задушница 03.11.2018! Не е в София, а в друг български град, но това е без значение, извод всеки да направи сам...”, написа във Фейсбук групата „Забелязано в София” млада дама и постна скандален клип от гробищата. На кадрите се виждат десетки цигани, които скачат от гроб на гроб и чевръсто прибират в торбите си храната, която е оставена за покойниците. Кадрите бяха от Сливен. Мургавите нападатели бяха от всякаква възраст, виждат се дори и малки дечица с ранички на гърба, водени за ръка от невръстните си майки.

На 15 декември роми сякоха гората в Средец, а Жандармерията огради гората пред телевизиите.

Постоянните набези на горската мафия нанесоха непоправими щети на гората край Средец и на десетки други места в страната. Агенцията по горите направи масова кампания с Жандармерията в цялата страна, за да конфискува незаконния дърводобив. В гората в Средец един ром разказа как си… намерил насечени дърва. Други секли поголовно, тъй като им било студено. Трети обясниха, че нямали какво да ядат. Затова изсекли гората.

През ноември Правец и Ботевград хората настръхнаха заради масова стрелба по коне.

Прокуратурата се зае със сигналите. Съобщаваше се за роми, които са стреляли по животните, като имаше съмнения и за отмъщение. Собственици на коне от Правец и Ботевград се оплакаха, че само през една седмица са убити над 20 коня.

В края на октомври петима полицаи в Мъглиж бяха нападнати и бити от роми, след което градът се събуди с Жандармерия по улиците.

Тогава ромите замеряха с камъни служителите на реда, които опитвали да задържат жители на махалата. Напрежението ескалира, след като служителите на реда получават два поредни сигнала за нерегламентирани състезания с конски каруци. При поредният сигнал полицаите са посрещнати с дърва и камъни. Конфликтът започва след сигнал за надбягвания с каруци в село Черганово, заради което ромите са спрели движението по пътя за Казанлък. При опит да си свърши работата полицай е ухапан, след което служителите на реда отиват в Мъглиж, за да задържат заподозряното лице. Там обаче са посрещнати от група жители на махалата. Полицаите са ранени на излизане от махалата, след като са арестували хората, за които са отишли. На излизане те са били атакувани с камъни.

При именно този инцидент загинаха двама младежи, чиято кола беше засечена от ромска каруца, изскочила на главния път.

Младежите на ненавършени 25 години си отидоха - момче и момиче. Писмото на майката до загиналата й дъщеря покруси социалната мрежа. Три месеца по-късно тази майка продължава живота без детето си. Няма наказан нито един ром за убийството. Защото властта не може да установи чия е каруцата и кой е бил на нея. Виновен няма.

В държавата на премиера Борисов е така - шайки роми посягат на командосите ти, на децата ти, на мъртвите ти, на полицията ти, на армията ти, на бизнеса ти, на горите ти.

Но държавата на премиера Борисов не може да ги спре. Всъщност, тя не иска да ги спре.

Защото ромите са нужни и на управляващите, и на опозицията за изборите.

И на "патриотите", които като стане скандал, отиват да събарят къщите на ромите, вместо да не позволяват като управляващи изобщо да се стига до незаконно строителство. Вместо да ги образоват, задължават да плащат сметките си, да ги контролират да изпълняват законите, управляващи и опозиция ги използват за роби на изборите, с които си осигуряват нужните гласове.

И докато е така, и самите ромски лидери го заявяват в ефир, роми ще продължават да крадат, обират, нападат, убиват и поругават. Понеже са безнаказани.

Не защото са роми. А защото няма върховенство на закона.

Върховенството на закона всъщност е най-големият дефицит на управлението. Както при Бойко Борисов, който управлява от 10 години и ако искаше, можеше да се справи с ромския проблем, така и с предходниците му, които интегрираха ромите 10 години. Докато накрая ромите не посегнаха и на армията, и на полицията, и на мъртвите.

Кой остана - ГДБОП? ДАНС? Министерския съвет? Президентството? Народното събрание? На тези места ли остана да видим роми с брадви, за да стане ясно за премиера Бойко Борисов, управляващи, БСП, "патриоти" и ДПС, че е проблем роми да бият полицията и армията в една държава.

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...