13 хил. са се записали за участие в мистериозен протест утре - 24novini.bg

13 хил. са се записали за участие в мистериозен протест утре

05.01.2019 | 19:00
(0 гласа)

13 хил. души са потвърдили участие, а 55 хил. са се записали като "заинтересовани" в мистериозен национален протест. Информация за събитието има във Фейсбук. 

 

Според неговото описание протестът е срещу политическата мафия и "против увеличението на цените на продуктите, горивата, данъка на мпс, застраховката, винетка, дискриминиране на деца с увреждания, срещу скок на цените на отопление и ток". 

 

Той е насрочен за утре от 8 до 21 часа пред Министерски съвет. 

Събитието беше създадено в средата на ноевмрийските протести срещу горивата и тогава събра много последователи. След затихването на протестите, обаче затихна и самата организация и на страницата последното публикувано съобщение е от преди месец. 

С приближаването на датата обаче алгоритъмът на Фейсбук напомня на хората, че са се записали за участие и в последните няколко часа стотици хора се питат ще има ли такова събитие или не. 

 

Организаторът му Nikolas Carrasco, каквото е името му в социалната мрежа, не пожела да ни обясни как точно си представя хората да стоят в студа на Йордановден от ранната сутрин до вечерта. Много от гражданите също призовават в коментарите организаторите да помислят да съкратят времето за сметка на масовката. 

Според него протестът ще се състои. Той обаче не отговори на въпрос на "24 новини" дали става дума за самоорганизиране или зад него стои някаква партия, нито какви са конкретните искания.  В коментарите също се пита кой е организатор и каква е крайната цел, но така и не се дава яснота. 

Други коментиращи пък призовават всички да сложат жълти жилетки. 

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...