Най-четено: Колко са полицаите с изтекли служебни карти? (видео) - 24novini.bg

Най-четено: Колко са полицаите с изтекли служебни карти? (видео)

31.12.2018 | 18:00
(2 гласа)

Колко са всъщност родните катаджии по пътищата, чиито служебни карти са изтекли през 2016 г., но те продължават да се легитимират с тях и през 2018 г.? Това бе въпросът, който зададохме на МВР и на тогавашния министър Валентин Радев на 13 май 2018 г. Публикувахме тази статия тогава. И беше сред най-четените материали в 24новини.бг през мeсец МАЙ. МВР не отговори на екипа ни колко родни полицаи се представят с изтекли карти.

 

Причината е видео, което се разпространява в социалната мрежа, което се разпространява в социалната мрежа, в което се вижда и чува разговор на гражданин с пътен полицай. Гражданинът е спрян за проверка от "Пътна полиция", но не става ясно къде в България е мястото на любопитния инцидент.

Когато полицаят иска документите на водача, шфьорът отговаря, че първо полицаят средва да се легитимира и му иска служебната карта, като гражданинът дословно цитира закона.

На картата обаче пише, че е валидна до 2016 година и явно две години по-късно полицаят продължава да се легитимира с нея.

Следва обяснение, че сега сме 2018 година и следва да се представи валидна полицейска карта.

Водачът обаче упорито, и в правото си, отказва да си даде документите на човек, облечен като полицай, но с невалидна служебна легитимация и настоява да извикат ръководителя на полицейската група.

Когато обаче и той идва, става ясно, че и неговата карта е изтекла през 2016 година.

Полицаите се опитват да вменят на водача задължение да си даде документите и да проверял при техните началници защо картите им са изтекли, но те ги ползват, но гражданинът отговаря, че това не е негова работа, а полицаите не могат да искат от хората да спазват законите, след акто сами ги нарушават.

Каквото и действие да искате от мен да извърша, трябва да е основано на закон, казва гражданинът и добавя, че би дал документите сr на втория полицай, обаче и неговата карта е невалидна и следователно няма как да ги даде, но може да ги покаже.

Тъй като полицаите не признават, че е очевидно прав за изтеклите им служебни карти, водачът заявява, че ще потърси помощ от тел.112.

На това място обаче 4-минутното видео спира и не е ясна развръзката на ситуацията.

Остава да предполагаме дали, ако изпратят на водача на пътя поредни полицаи, ситуацията и с техните карти няма да е същата.

Затова екипът ни пита министър Валентин Радев и МВР колко са полицаите с изтекли служубни легитимации в системата на Пътна полиция и на МВР като цяло.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...