Надзирателите: Каним Цачева на протеста, няма да изложим Борисов пред чужденците - 24novini.bg

Надзирателите: Каним Цачева на протеста, няма да изложим Борисов пред чужденците

Надзирателите поканиха министър Цачева на протестите си на 24 февруари Надзирателите поканиха министър Цачева на протестите си на 24 февруари
20.02.2018 | 16:11
(0 гласа)

Синдикатът на служителите в затворите в България покани министъра на провосъдието Цецка Цачева на протеста на служителите на дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", който ще се проведе в събота - 24 февруари. На националния протест се очакват около 2000 служители, членове на семействата им, общественици и медии, пише председателят на УС на Синдиката на служителите в затворите в България Христо Илков, изпратил поканата до министър Цачева.

 

От Синдиката декларират политическа безпристрастност и необвързаност с политическите партии. Те са категорични, че зад всеки протест стоят неразрешени проблеми. В писмото си до Цачева синдикалистите се противопоставят и заявяват, че протестите "не са основание и мотив да подсилват притесненията на министър-председателя г-н Бойко Борисов "да не изложим страната пред чужденците".

 

Управителният съвет приканва Цачева да покаже с присъствието си, че защитава законните интереси на служители и дирекциите и че "закона стои над всичко".

"Тъй като измина дълъг период от време на обещания към служителите на ГД "Изпълнение на наказанията", на ГД "Охрана" и обществото имаме нужда да разберем какви конкретни мерки са предприети от правителството и администрацията на Министерство на правосъдието за решаването на проблемите и овладяване на създалото се социалното напрежение и недоволство в системата", е записано в писмото на синдиката.

Като свой довод в писмото ССЗБ изтъква, че на протеста Цачева ще може да чуе без посредници мнението и притесненията на стотиците заинтересовани служители.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...