Пореден протест срещу мръсен въздух в София - 24novini.bg

Пореден протест срещу мръсен въздух в София

Пореден протест срещу мръсен въздух в София снимка: Архив
20.12.2018 | 07:42
(0 гласа)

Днес жителите на столичния квартал „Враждебна“ излизат на протест срещу мръсния въздух в София. 

 

Протестът е насрочен за 10:00 часа на кръстовището на бул. „Ботевградско шосе“ и ул. „46-а“. Според организаторите от Сдружението за благоустройство на квартал "Враждебна" протестът е срещу безхаберието на общинската администрация, която пренебрегва проблемите.

 

Те недоволстват от постоянното замърсяване на въздуха, калта и прахта, които се разнасят от тежкотоварните камиони, преминаващи през квартала.

Според гражданите причината за замърсения въздух са депата за строителни материали и земна маса. Те протестираха и преди година срещу депата и за взимане на мерки, но очевидно проблемът им не е решен.

 

Хората са изпратили исканията си до Йорданка Фансъкова и Столичния общински съвет и настояват за за закриване на депото за земни маси поради изчерпване на обема му и пренасочване на дейността извън жилищната част на квартала, както и ускоряване на процедурата по откриване на нови площадки за депониране на строителни отпадъци и земни маси и започване на поетапно рекултивиране на депото за строителни отпадъци.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...