Най-много сме търсили в Гугъл "джендър" и "биткойн" - 24novini.bg

Най-много сме търсили в Гугъл "джендър" и "биткойн"

Българинът е търсил най-много думата "джендър" през 2018 г. в Гугъл Българинът е търсил най-много думата "джендър" през 2018 г. в Гугъл
12.12.2018 | 16:00
(1 глас)

В представената „2018 година на търсене” на търсачката „Гугъл”, в частта й за България се вижда, че през изминаващата година сънародниците ни са търсили на-много "Световно първенство по футбол",
„Истанбулска конвенция”, „джендър” и "биткойн".

Терминът за полова идентичност "джендър", който противниците на Истанбулската конвенция успяха да превърнат в синоним на хомосексуалист, е сред най-търсените думи. Самата Истанбулска конвенция, като документ, който трябваше да въведе стандарти и базисни ценности срещу домашното насилие, също е сред най-търсенето в Гугъл от българите през 2018 г.

Българите са търсили още скандала с пордажбата на „ЧЕЗ-България” и собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова, която уж щеше да купува дружеството, но КФН спря сделката.

В списъка на най-търсените са също Регламена за защита на личните данни GDRP, както и "касов бон" и "Кубрат Пулев".

Биткойн-манията през 2018 г. направи пик в търсачката. Заедно с думите „Bitcoin” и "криптовалута", това е едно от най-търсените неща в Гугъл.

В българския уеб Ердоган и турската лира също са много търсени думи, заради срива на валутата на южната ни съседка и шопинг-манията, която изпрати българите в Турските дюкяни веднага след това.

„Турска лира” се оказа едно от най-търсените понятия, заедно с "онлайн листовки" и "резултати от шофьорски изпити", "онлайн училищен дневник".

Световното по футбол и олимпиадата, както и предавания като “Фермата”, „Гласът на България”, "Биг Брадър", "Стани богат" също са сред търсените в българския уеб.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...