Протестиращите срещу мръсния въздух искат среща с Мая Манолова (видео) - 24novini.bg

Протестиращите срещу мръсния въздух искат среща с Мая Манолова (видео)

Мария Йорданова 11.12.2018 | 19:03
(0 гласа)

Протестиращите срещу мръсния въздух в столицата отказаха среща със заместник-министър на околната среда и водите. Те искат да влязат на срещата с МОСВ и Столична община, заедно с омбудсмана Мая Манолова, за да се създаде законодателство. 

 

Това стана ясно от изявления на протестиращи срещу мръсния въздух пред Министерството на околната среда и водите тази вечер.

 

Искаме национално решение на проблема с мръсния въздух, който дишаме всички, заяви Десислава Малинова, която е сред организаторите на протеста. 

Къде е статистиката и къде са данните, попитя тя управляващите. В столицата има едва 4 официални станции. Само благодарение на гражданската инициатива получаваме данни за качеството на въздуха, коментират Малинова. Протестиращите призовават МОСВ да приеме информацията от поставените граждански станции за официална.

Не можем да го изчистим сами, трябват общи действия на граждани и властта. Ще излизаме по улиците докато не се вземат адекватни мерки. Стига обещания, искаме адекватни закони и прилагането им,, заяви един от протестиращите.

 

Припомняме, че в последните дни данните на станциите в столицата показваха значителни нива на замърсяване. 

Проучване показа, че всеки трети българин се оплаква от мръсен въздух, а според хората мерките не са достатъчни. 

С #дагодишаш ние следим качеството на въздуха в София от месеци и алармираме, че мерките не са ефективни, а нормите всеки ден са превишени особено в Западна София.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...