Паднаха "перките" на Фандъкова по "Графа" (видео) - 24novini.bg

Паднаха "перките" на Фандъкова по "Графа" (видео)

Момиче бутна новите ограничители на "Графа"
Мария Йорданова 10.12.2018 | 16:40
(1 глас)

Във фейсбук групата "Забелязано в София" през уикенда се появи видео, в което момиче в тъниче части на денонощието побутва с крак новите ограничители на ул. "Граф Игнатиев" и те падат един след друг. Видеото всъщност е показателно колко стабилно са монтирани, щом момиче може да ги събори с крак. Обяснението на общината беше, че те трябва да осигуряват безопасността на пешеходците покрай трмвайното трасе, но здравината им опровергава градоустройствения замисъл на проектантите, осъществен от "Джи Пи груп".

 

 

След събарянето на "перките" хората вече трети ден се шегуват, че не е прилично да се ритат "надгробни паметници", както и че има нова игра - "Прескочи здравия кaмък". 

Съборените ограничители все още не са вдигнати, но софиянци се успокояват взаимно в социалните мрежи, че "поне са по-стабилни".

Снимка: Потребители се шегуват с нова игра: "Прескочи здравия камък"

Новите ограничители, които трябва да предпазват гражданите от трамваите, бяха оприличени от столичани на "акулски перки" и "надгробни плочи" заради специфичната си форма, а от Столична община обясниха, че изглеждат така, за да не сядат хората по тях.

В мрежата се появиха и колажи с премиера Борисов, коленичил до един надгробен камък на партията си с рози в ръка:

В социалните мрежи потребителите създават и десетки други колажи, с които иронизират общината и най-вече кмета на София Йорданка Фандъкова, но както се вижда иронията не пощади и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, чиито заместник в партията е столичната кметица.

Софиянци се шегуват и със смога в София, породен от мръсния въздух, като свързват некачествените ремонти с лошата видимост в поредица от комикси:

Снимка: Комиксите в социалните мрежи казват, че не можеш да се оплакваш от ремнота, ако не го виждаш

 

А във втората част на комикса, вече има и втора жертва на ремонта и смога в столицата:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимка: Втора част на колажа показва и двете жертви на ремонтите и смога в столицата

 

Един от най-новите колаже е с отговора, който би дала кметът Фандъкова - "да го дишате, ве", по името на #дагодишаш, с който 24новини.бг от месеци вече следи чистотата на въздуха в столицата:

Снимка: Фейсбук вече се шегува с ГЕРБ, като ги свързва с нашия хаштаг #дагодидшаш

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...