Автобусният бранш обмисля протест срещу "бонус-малус" - 24novini.bg

Автобусният бранш обмисля протест срещу "бонус-малус"

От бранша недоумяват защо шофьорите на училищните автобуси са изключени от системата "бонус-малус" От бранша недоумяват защо шофьорите на училищните автобуси са изключени от системата "бонус-малус"
04.12.2018 | 13:40
(0 гласа)

Автобусните превозвачи са готови за протест срещу системата "бонус-малус". В момента структурите в страната обсъждат как и кога ще се проведе протестната акция, съобщи БНТ. 

Транспортният бранш е категорично против поредната поправка на системата, обявена вчера на дискусия в столицата. Българското обединение на шофьорите, Съюзът на преподавателите по авто- мото подготовка, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Камарата на автомобилните превозвачи и граждани на пресконференция обвиниха КФН, че на дискусията не са били чути и не са имали възможност да зададат въпросите съм към консултанта на проекта „Ърнст енд Янг“.

Автобусният бранш е недоволен от идеята автобусите да бъдат обвързани с нарушенията на водачите. Това е поредният абсурд на държавата, с който се опитва да превъзпита некоректните шофьори, коментира Милтенова. Според нея поредната недомислица е шофьорите на общинските училищни автобуси да не носят отговорност, тъй като не попадат в обхвата на системата "бонус - малус".

 

Сдруженията недоумяват защо не е направено обществено обсъждане за системата по предложенията на консултанта. 

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...