Полицията спря опита за блокада на Е-79 - 24novini.bg

Полицията спря опита за блокада на Е-79

Протестът в Благоевград Протестът в Благоевград Фейсбук страница "Национален Протест срещу безобразията в България"
02.12.2018 | 15:30
(0 гласа)

Полиция и жандармерия удържаха близо 40 човека в Благоевград да не блокират главен път Е-79, съобщи БГНЕС.

 

Шестият протест в града срещу социалното неравенствотръгна в 12.30 ч. като автошествие от Югозападния университет след дълги разправи с полицията и представителите на общината в лицето на Кирил Манов, шеф на отдел „Обществен ред и сигурност”.

 

Той обяснил на организатора на протеста Александър Стамболийски, че кметът Атанас Камбитов им е определил маршрут в чертите на града, защото нямал право да им издаде исканото разрешение за шествие по Е-79 до квартал „Струмско”.

Полицията предупреди Стамболийски, че ако не спази маршрута, определен от кмета, няма да им позволят да излязат на Е-79, пише БГНЕС. Стамболийски им отвърна, че стопанинът на Е-79 – АПИ им давали разрешение за строително-монтажни работи, но не и за шествие и затова каза на полицаите, че нямат право да ограничават свободното им придвижване с автомобили по Е-79, след като имат винетки.

Силите на реда не позволиха на протестиращите да блокират лентата на Е-79 за Дупница и София. Последва втори опит за блокада на платното към Симитли и Кулата, но и там хората бяха спрени. Имаше леки побутвания, но не и физически сблъсъци между полицията и протестиращите, като първите бяха два пъти повече от другите, разказва кореспондеднтът на агенцията.

След това протестиращите се върнали към града и блокирали за половин час ул. "Иван Михайлов" – вход и изход на града към София. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...