Горанов за нов протест на майките: 150 млн. лв. са осигурени - 24novini.bg

Горанов за нов протест на майките: 150 млн. лв. са осигурени

Владислав Горанов каза, че 150 млн. лв. са осигурени за хората с увреждания Владислав Горанов каза, че 150 млн. лв. са осигурени за хората с увреждания
28.11.2018 | 20:00
(0 гласа)

Днес финансовият министър Владисалв Горанов отговори на въпроси на журналисти в парламента за протеста на майките на деца с увреждания. Припомняме, че те казаха, че отново са готови да излязат на улицата, ако Законът за личната помощ не бъде приет, за което майките чакат от 6 месеца. Те опънаха палатката си пред парламента на 1 юни и от тогава до днес законът не е станал факт, а минаха близо 6 месеца.

 

В парламента Владислав Горанов, който е проверяван от прокуратурата по сигнала, че живее в апартамент от 180 кв.м. на кръстника му Иван Сариев, но без да плаща наем, даде отговори и по проверката, и за заплахите на майките.

 

Той обясни, че

кръстниък Сариев не е печелил обществени поръчки, нито е получавал субсидии от държавата,

а самият Горанов е декларирал апартамента. Горанов не отрече, че синът на Сариев работи в Министерството на финансите.

За майките Владислав Горанов каза следното:

„Аз не искам да има конфронтации по тази тема, защото общо взето всичко, което поехме като ангажимент, според нашите разбирания и оценки, които

се свеждат до 150 млн. повече за хора с увреждания, са изпълнени.

Не съм участвал пряко в дебата в социалната комисия. Разбирам, че окончателните текстове, които са одобрили депутатите, по някакъв начин не удовлетворяват омбудсмана и част от майките на деца с увреждания. Тепърва анализираме откъде точно идва неразбирането, защото всички разговори, които съм имал с омбудсмана по повод на Закона за хората с увреждания и по повод Закона за личната помощ, се свеждаха до това, че 2019 г. освен 150-те милиона, обещани от премиера, няма да се налагат допълнителни разходи”.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...