Илинден е с най-мръсен въздух днес - 24novini.bg

Илинден е с най-мръсен въздух днес

Въздухът в Илинден е мръсен, за разлика от този в Разсадника, Овча купел и Западен парк Въздухът в Илинден е мръсен, за разлика от този в Разсадника, Овча купел и Западен парк Кадър: AirTube.info
Мария Йорданова 20.11.2018 | 16:39
(0 гласа)

Въздухът в София днес след обед е най-мръсен в квартал Илинден, следван от Левски В. В повечето квартали, дори обичайно замърсените, нивата на замърсяване на въздуха са под нормата.

 

Нивото на замърсяване в квартал Илинден днес не пада под 208 фини прахови частици на кубичен метър при норма 50.

 

Единствено сензорът на ул. Княз Борис I в центъра, макар и за малко отчете замърсяване 242 µg/m3, което е почти 4 пъти и половина над нормата.

 

Малко по-рано в 13:40 в Левски В замърсяването е 2 пъти над нормата – 133 µg/m3.

 

За разлика от вчера в 18:30, когато

замърсяването на въздуха в квартал Западен парк е 453 единици,

днес в 13:30 е под нормата – 36. Въздухът в Овча купел, Красна поляна, Илинден и Западен парк обичайно е най-замърсен, но днес всички стойности са в нормата, вероятно заради дъждовното време.

В тези райони всяка вечер мръсният въздух достига стойности в пъти над нормите и жителите подават сигнали към 3-то РПУ и Столичен инспекторат. Във фейсбук групи на кварталите хората

планират протести срещу мръсния въздух

с искания за законодателни промени, с които да се спре незаконното горене на дрехи втора употреба, кабели и автомобилни гуми в кв. Факултета.

Припомняме, че миналата седмица имаше дни, в които замърсяването на въздуха в София достигаше стойности до 32 пъти над нормата. Конкретно на 14 ноември, петък, в Западен парк замърсяването беше 1639 µg/m3, което е най-високата стойност в сравнение с отчетеното в другите квартали.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...