Граждани искат обявяване на извънредно положение - 24novini.bg

Граждани искат обявяване на извънредно положение

15.11.2018 | 20:52
(1 глас)

Граждани искат от президента Румен Радев да обяви извънредно положение и незабавна оставка на правителството на ГЕРб и Обединени патриоти.

Това стана ясно от онлайн подписка публикувана в социалните мрежи днес.

 

Президентът Румен Радев да наложи извънредно положение, да поеме властта и да подпише договор с българския народ за промяна на системата на управление – промяна на избирателната система, пък, ще поиска протестът, който се организира в неделя в София, стана ясно от думите на един от организаторите пред offnews.

Предвижда се протестът да бъде мирен и да се проведе от 15:00 часа на пл. „Княз Александър I“.

Не става ясно дали организаторите на протестите са същите, които са пуснали и подписката в социалните мрежи.

Към този момент 103 души да подкрепили онлайн петицията, която има общо 11 искания, сред които премахването на възможността за външно управление на България, спирането на износа на ресурси от страната, Свикване на Велико народно събрание до 6 месеца и провеждане на национални референдуми за правилата за начин на живот в България и други.

 

Национални протести се подготвят както за неделя, така и за понеделник. В София организаторите са различни, но в страната приемат и двата дни като предизвикателство за показване на единство в исканията за оставка на правителството и по-добър живот в България.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...