Столична община: Няма мръсен въздух - 24novini.bg

Столична община: Няма мръсен въздух

Столичната община не намира мръсен въздух в Западен парк Столичната община не намира мръсен въздух в Западен парк Facebook/ Квартал Западен парк
Мария Йорданова 15.11.2018 | 18:07
(0 гласа)

Столичната община не регистрира замърсявания на въздуха, написаха от екипа на Йорданка Фандъкова в официално писмо, публикувано във фейсбук групата „Западен парк“.

 

Според отговора замърсявания на въздуха на 26.10.2018 г. и на 31.10.2018 г. в столичния квартал Западен парк не са регистрирани, става ясно от отговора на Столичната община до Контактния център, към който са подадени сигналите на гражданите.

 

В отговора си общината заявява, че в пунктовете на Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, разположени близо до района, не са регистрирани превишения на нормите на атмосферни замърсители в посочените дни.

Статистика на AirTube.info сочи, че на 26-ти и 31-ви октомври стойностите на замърсяване са били съответно 108 и 78 единици на кубичен метър или два пъти над нормата, а не както се твърди в отговора, че не е имало замърсяване.

Според статистиката на AirTube.info замърсяване в тези два дни е имало над нормата. Но според Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух замърсяване не е имало.

В сайта AirTube.info всеки може в реално време да следи нивата на замърсяване на въздуха от станциите, сложени навсякъде в София и в страната, вкл. в домове, офиси и търговски обекти. Това правят и жителите на кварталите Овча купел, Красна поляна и Западен парк, но

общината ползва статистика, според която замърсяване над нормата няма.

В коментарите под публикацията хората от "Западен парк" изразяват възмущението си, че такива отговори се получават от две години.

„Тези отговори са еталон и се изпращат от две години - и през лятото, и през зимата - имам цяла колекция от тях!“, коментира публикацията Калина Лукова.

Столичната община призовава гражданите да подават своевременно сигнали на денонощния телефон на Оперативния център на Столичния инспекторат 02/987-55-55 при констатиране замърсявания на въздуха от горене на отпадъци, пише още в отговора. Но е явно, че дори и да се подават сигнали,

според екипа на Йорданка Фандъкова замърсяване няма.

От коментар на потребителя Юлия Ангелова под публикацията пък става ясно, че от общината са обещали нова измервателна станция в района.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...