Полицията забранява да се говори за протести и в мрежата - 24novini.bg

Полицията забранява да се говори за протести и в мрежата

15.11.2018 | 12:00
(0 гласа)

Видео, коет показва връчването на разпореждането на младеж, призовавал за протест в социалните мрежи, се превърна в хит във фейсбук. 

Младият мъж публикувал призив за протест в групата „Забелязано в Самоков“, от което следва посещение на полицията в дома му. Служителите на реда връчват на майката разпореждане, с което се забранява на младежа да подстрекава към протести в социалните мрежи.

На нас ни е дадено да му го връчим. Протестите в нашия град са нерегламентирани, съобщава полицият.

Според майката младежът дори не е присъствал на въпросния протест, а с разпореждането се нарушава изконно човешко право – свобода на изразяване.

Живеем е недомократична държава и полицията я използват да плаши протестиращи, вместо да лови престъпници, коментира майката.

По-късно в цитираната страница беше публикувано съобщение, че полицията следи изкъсо публикациите и предупреждения са получили и други членове на фейсбук общността.

От неделя до вчера вечера всеки ден имаше протест в началото на града срещу високите цени на горивата и ниските доходи, организирани от независими граждани.

След „акцията“ на полицията вчера, стана ясно, че протестите ще бъдат преустановени до неделя, за когато организаторите очакват да получат разрешение. Гражданите призоваха за незабавна оставка на шефа на РПУ – Самоков заради действията и опитите за сплашване от страна на полицаите.

Вече се появиха съмнения, че нареждането идва от високите етажи на властта и поради тази причина самоковци се заканват да бъдат още по-многобройни на следващия протест.

Припомняме, че вчера се появи и информация за връчване на разпореждания със забрана на протести и в Петрич, а кмет на ГЕРБ в Смолян забрани провеждането на такъв. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...