Майки свикаха национален протест на 18 ноември от 15,00 ч. - 24novini.bg

Майки свикаха национален протест на 18 ноември от 15,00 ч.

Майки и жени обявиха на протеста пред МС, че на 18 ноември от 15,00 ч. се свиква Национален протест в подкрепа на майките на децата с увреждания Майки и жени обявиха на протеста пред МС, че на 18 ноември от 15,00 ч. се свиква Национален протест в подкрепа на майките на децата с увреждания Facebook/ Системата ни убива
12.11.2018 | 19:25
(0 гласа)

Национален протест на 18 ноември от 15,00 ч. пред Народното събрание свикаха майки и жени в подкрепа на протестиращите майки на деца с увреждания. Това обяви жена, представила се като родител на три деца. Протестиращите са на палатката пред парламента от 1 юни, а пред Министерския съвет излизат за 22-ри ден.

 

"Аз съм майка на три деца, моите деца не са с увреждания, но аз и стотици майки като мен искаме да подкрепим тези майки на болните деца", каза жената на микрофона.

 

Свикваме национален протест пред парламента, за да ги подкрепим.

Искаме оставката на Валери Симеонов и реформата, която тези майки искат. Искаме децата ни да останат да живеят в България. Ние обожаваме родината ни, каза майката, която не се представи.

"Валери Симеонов е позор за страната и не може нито да представлява страната ни, нито да управлява държавата, в която живеят децата ни", каза жената.

"Всеки ден ще е така до оставката" са възгласите на площада пред Министерския съвет. Майките казаха, че от шест месеца са на улицата и няма да подминат обидата към тях, децата им и народа. Свикнахме да ни заплашват и с пистолети, и с думи, и с власт и пари.

"Ние не сме материал, ние сме хора, които искат нормален начин на живот и нормална работа",

каза мъжът, който бие тъпана всяка вечер на протеста от 22 дни.

24новини.бг предава протеста, който иницативата "Системата ни убива" излъчва във Фейсбук

"Вицепремиерът Валери Симеонов обиди целия български народ, не само майките и техните деца. Езикът му говори за него самия. Благодаря му, че събра хората по площадите по този начин - на обединение въпреки различията ни. Бъдете живи и здрави и нека това да е начинът - обединени, докато не видим края на тези хора в управлението", каза протестиращ мъж.

Шествието още не е тръгнало към сградата на НФСБ, както бе обявено по-рано.

Протестът се охранява от полиция, няма напрежение. Хората се изказват на микрофона, веят знамена и призовават участниците да не се правят провокации.

Протестиращите се обявиха против агресията и конфронтацията с полицията, против езика на омразата и прочетоха декларация с този призив от името на инициативата "Системата ни убива".

Междувременно във Варна напрежението на третия ден на протеситте ескалира. Сблъсък между протестиращи беляза недоволството там тази вечер, когато участници в шествието бяха нападнати от мъже с качулки. До тежък инцидент не се е стигнало заради бързата намеса на полицията, съобщи BTV.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...