Манолова: МРРБ и Своге спорят за мантинелата на пътя убиец - 24novini.bg

Манолова: МРРБ и Своге спорят за мантинелата на пътя убиец

Мая Манолова съобщи, че не се знае чия е мантинелата на пътя убиец - МРРБ и Община Своге спорят Мая Манолова съобщи, че не се знае чия е мантинелата на пътя убиец - МРРБ и Община Своге спорят
12.11.2018 | 18:42
(0 гласа)

"Имам информация, че падналите пътни знаци са поставени обратно, както и че маркировка не е поставена", заяви омбудсманът Мая Манолова по време на брифинг след срещата с граждани на Своге, по повод катастрофата с автобуса, която отне живота на 20 души.

 

Инж. Дончо Атанасов от ръководството на АПИ заяви, че документът за проблемите на пътя край Своге не е сензация и

 

че поддръжката на пътя струва много пари. Все пак 21 хил. км пътна мрежа има в страната, не е само пътят до Своге, каза Атанасов,

като от думите му стана ясно, че мерки по отводняване на пътя няма как да се вземат.

Както бях поела ангажимент, съм изпратила писма до Национална следствена служба и прокуратурата с настояване за търсене на виновен, който е поставил мантинелата, но до момента нямам отговор.

Спорът чия собственост е мантинелата към момента не е разрешен, каза Манолова още.

"Настоях пред АПИ да започнат действия по поправка на мантинелата. Това действие няма да се счита като поемане на отговорност, а се прави на добра воля за решаване на този въпрос", заяви Манолова.

"Въпреки това АПИ няма да жали сили и средства да го поддържа и то в добро състояние", увери Дончо Атанасов

все пак, въпреки свличането на земна маса, което ставало при всеки дъжд.

По отношение на мантинелите, са поръчани допълнителни прегради, които ще се монтират в рисковия участък, стана ясно от думите му още.

По-рано днес шефът на АПИ инж. Глосов заяви пред bTV, че фирма "Трейс" са отказали да ремонтират пътя убиец до Своге година преди инцидента, при който загинаха 20 души, тъй като община Своге, която е възразила за качеството на настилката, не била страна по договора.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...