Димки, знамена и хиляди хора на протеста в София - 24novini.bg

Димки, знамена и хиляди хора на протеста в София

Димки, знамена и хиляди хора на протеста в София Димки, знамена и хиляди хора на протеста в София Кадър: bTV
11.11.2018 | 18:00
(0 гласа)

Хиляди се събраха на протест на площад „Княз Александър I”, недоволни от цените на горивата и цената на живота, предаде bTV. За 18-ти ноември обявиха следващ протест на хора от цялата страна. Полицаи спираха хората за проверки и пишеха актове по време на мотошествията в страната. Това обаче не спря протестиращите, които сляха шествията от "Дондуков" и "Орлов мост".

 

Планираното поскъпване на „Гражданска отговорност”, неефективната администрация и бедността, отношението на управляващите и вицепремиера Валери Симеонов са също мотиви за протестиращите да излязат на улицата. Те поискаха оставката на ръководството на КФН.

Отделни протестиращи викат "Смърт за 240 тумора от парламента", а майките на децата с увреждания призовават да не се противопоставя език на омразата на език на омразата.

Виковете "Оставка" бяха за цялото правителство на премиера Борисов., освен нза вицепремиера Валери Симеонов и ръководството на КФН.

Точно в 14 ч. стотици коли изразиха недоволството си с клаксони и блокиране на движението в центъра на столицата и редица пътища в страната.

Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети и велосипедисти.

Под прозорците на властта недоволните скандираха „оставка" и „мафия”.

Те блокираха движението по бул. „Княз Ал. Дондуков” и бул. „Цар Освободител”.

Протестното шествие продължи по бул. „Васил Левски“ в посока СУ „Св. Климент Охридски“ и се сля с блокиралите "Орлов мост" протестиращи.

Според протестиращите, ако се намали с 5% ДДС-то на стоките от първа необходимост, това ще свали цената на горивото поне с 0.10 лв. Те посочват, че

бедността е основен проблем в страната, както и липсата на справедливост, убийствата на жени, кражбите и битовата престъпност.

Над 36 трада се включиха в протестите днес, както и над 200 рокери, които подкрепиха майките на децас увреждания и протестите против бедността в България.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...