Андрей Райчев: Десните загърбиха "комплекса Радан Кънев" - хем власт, хем опозиция - 24novini.bg

Андрей Райчев: Десните загърбиха "комплекса Радан Кънев" - хем власт, хем опозиция

Андрей Райчев заяви пред bTV, че протестите за Пирин показали, че десните са преодоляли "комплекса Радан Кънев" Андрей Райчев заяви пред bTV, че протестите за Пирин показали, че десните са преодоляли "комплекса Радан Кънев"
15.02.2018 | 12:33
(0 гласа)

Протестите в защита на Пирин показват, че десните са загърбили комплекса "Радан Кънев" - хем да си във властта, хем да си опозиция, и сякаш са готови за по-широко съвместно действие.

 

Това заяви Андрей Райчев в студиото на bTV тази сутрин в коментар за снощното интервю на премиера Бойко Борисов за телевизията, в което премиерът коментира протестите за Пирин. Райчев допълни, че споед него интервюто на Борисов показва страха му от десните и тяхното обединение, тъй като, според анализатора, не БСП, а именно десните могат да торпилира властта на Борисов и да го изместят в дългосрочен план от лидерската позиция.

 

„До юни Борисов трябва да даде нещо на нацията. На масата на финала след европредседателството образно стоят две купи - Шенген и Еврозона. Той ще трябва да избере, да спечели купа. За премиера е смъртоносно, ако сега България излъчи съобщение „Ние сме диваци”, каза също Райчев.

По думите му, премиерът се мъчи да замазва. Цялото време досега бе време на имитациии, а нашето общество е много по-консервативно, отколкото го знаем, коментира Райчев на въпорс за Истанбулската конвенция и позицията на Борисов ГЕРБ да оттегли подкрепата си за документа.

„Хората не обсъждат Истанбулската конвенция, те обсъждат, макар и по много неправилен начин, Европа. Те казват „Не сме безусловно в Европа, няма да търпим Европа на всяка цена”. Той бе категоричен, че в документа няма основания за страховете, които избуяха в обществото през последните седмици, но Борисов не иска конфронтация с всички страни, които се обявиха против документа - и БСП, и президента, и коалиционните му партьнори - Патриотите.

За сложните отношения между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2 Райчев коментира, че, за да не се стигне до война, се атакува антуражът, визирайки изказването на Бойко Борисов за шефа на президентския кабинет Иво Хистов. "Така горкият Иво Христов е в положението на тъщата”, каза Андрей Райчев по повод на твърдението на Борисов, че се бил разбирал с президента Румен Радев много добре от години насам, но авторът на речите на държавния глава внасял напрежение и бил "сив кардинал".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...