Полицията е готова за протеста против скъпите горива - 24novini.bg

Полицията е готова за протеста против скъпите горива

Полицията е готова за протеста против горивата Полицията е готова за протеста против горивата Архив
04.11.2018 | 10:30
(0 гласа)

Полицията е в пълна готовност за предстоящия протест срещу високите цени на горивата, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Проявата е насрочена за днес, като участниците ще се съберат в 11,00 часа на битака, а половин час по-късно ще поемат на шествие из града.

 

Този път са излъчени представители, които са подали по надлежния ред уведомление до Община Пазарджик. Създадена е организация, така че да не се стига до безредици и неудобства.

 

Автомобилната колона ще премине по бул. „Георги Бенковски“ и през центъра на града по предварително заявен маршрут. Където е необходимо, ще се спира движението, за да се избегнат инциденти. Осигурени са екипи на Районното управление и Пътна полиция за охрана на събитието и придружаване на автоколоната.

Първият протест, проведен миналата събота, премина без никаква организация. Едва при събирането на участниците се разбра, че не е подадено уведомление и проявата е незаконна. Затова изпратените на място служители на реда снеха личните данни на участниците и ге предупредиха да не допускат никакво нарушаване на обществения ред.

Според Стоянов, въпреки слабата организация не е имало никакво проблеми. Протестиращите са оценили пропуските си и са се съобразили изцяло с препоръките на полицията.Предишното шествие събра над 90 автомобила, таксита, бусове и мотоциклети с около 200 човека. Този път активността е доста по-ниска – до момента едва 90 души са заявили, че ще се включат, предава Дарик радио.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...