Около тридесет човека на протест в подкрепа на Иванчева - 24novini.bg

Около тридесет човека на протест в подкрепа на Иванчева

Протест в подкрепа на Десислава Иванчева Протест в подкрепа на Десислава Иванчева снимка: Фейсбук
02.11.2018 | 20:20
(0 гласа)

Около тридесет човека се събраха пред Съдебната палата на протест в подкрепа на бившия кмет на район „Младост“ в София Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Те протестират срещу решението на съда от вчера да остави Иванчева и Петрова в ареста. Това се случи след като втората инстанция отмени решението на съда, според което двете трябваше да излязат под домашен арест след последното заседание, на което основните свидетели дадохда показания.

Протестиращите настояват Иванчева и Петрова да бъдат пуснати от ареста. Към тях се присъединиха и от инициативата „Правосъдие за всеки“.

Евгени Дайнов определи решението на съда като връщане на комунизма.
„Апелативният спецсъд прие, че Иванчева и доскорошната й заместничка имали поведение "демонстриращо поставяне над закона и безнаказаност".
МОЛЯ? Това си е връщане към комунизма отпреди бай Тошо - когато държаха в затвора за "тунеядство" и "предизвикателно поведение", пише Дайнов.

Протестиращите твърдят, че решението на съда е взето под политически натиск, а Иванчева и Петрова са набедени.

Бившият ПР на Иванчева Петър Кърджилов и Диана Йорданова започнаха гладна стачка до промяна на мярката на Иванчева и Петрова. Те обявиха, че целта им е да покажат на управляващите, че каквито и физически репресии да упражняват, винаги ще има силни и смели мъже и жени, които да устояват, уточняват те в социалните мрежи.
Петрова, Иванчева и бившият районен кмет Петко Дюлгеров, който беше пуснат по домашен арест, са обвинени, че са поискали подкуп от половин милион евро от строителния предриемач Александър Ваклинов, като двете бяха задържани в центъра на София със значителна сума в кашон в колата им. За сумата адвокатите им твърдят, че не е вземана от тях.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...