Дванадесети ден на протести срещу Симеонов - 24novini.bg

Дванадесети ден на протести срещу Симеонов

Розовият балон на Валери Симеонов Розовият балон на Валери Симеонов
02.11.2018 | 18:41
(0 гласа)

За дванадесети пореден ден майките на деца с увреждания и граждани се събраха пред Министерски съвет на протест с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

 

Днес протестиращите бяха подготвили розови балони, символ на самозаблужденията на Валери Симеонов.

 

„Вече 12ти ден Валери Симеонов живее с мисълта, че е недосегаем. Г-н Борисов, вие ли надувате розовия балон на Симеонов“, питат майките.

Този протест отдавна не е на майките на деца с увреждания, а на всички български родители, които ежедневно биват унижавани. Всеки ден до оставката на Валери Симеоное ще сме тук. Нека всички, които ни гледат във в новините или фейсбук да се присъединят към нас, призоваха майките.

Те отново развяха черните знамена с викове „Оставка!“, „Валери, позор! Оставка и затвор!“ и др.

Сред протестиращите отново бе мариана Попова, която даде началото на днешния протест с песента на Емил Димитров „Ако си дал“.

Браво, че не се отказвате. Ние сме зад вас. Не губете вяра, искам тези знамена от черни да станат трибагрениците и да успеем, обърна се Попова към протестиратище.

Майка сподели, че в определено училище обяснявали, че у нас никой не излиза спонтанно на протест. Тя призова присъстващите да обясняват на всички свои познати, че протестът не е политически. Не може да учим децата си, че у нас няма гражданско общество, добави тя.

Припомняме, че Валери Симеонов си навлече гневът на майките на деца с увреждания и гражданите с изказванията си за "кресливи майки с уж болни деца", а при опита за извинение след като беше принуден от коалиционния съвет, нарече децата "видимо недъгави". 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...