Граждани организират протест срещу „Зелената зона“ - 24novini.bg

Граждани организират протест срещу „Зелената зона“

02.11.2018 | 20:40
(1 глас)

Граждани организират протест срещу „Зелена зона“ в междублоковите пространства. Хората настояват да имат право за паркиране близо до дома си. 

 

Протестът е насрочен за 4 ноември в 16:00 часа на паркинга на бл. 1Зона Б-18.

 

Ако днес позволим да ни сложат стикери до дома, утре ще ни искат винетки за ходене по тротоарите, писшат организаторите на протеста в обявата.

Те призовават всички жители на София, не само от квартала, да подкрепят протеста срещу решенията на екипа на Йорданка Фандъкова.

protest zonaОбявата предизвика множество коментари в групата „Безумията в София“ като повечето от потребителите пишат, че са съгласни да има зони, тъй като без тях паркирането е още по-трудно, но са категорични, че събраните средства трябва да се използват за изграждането на повече паркинги.

„Вместо да правят евтини общински многоетажни паркинги, за да има къде да се паркира, слагат зона и готово. Това няма да реши проблема с паркирането“, пише потребител.

„Е пак може да си паркирате - срещу 100 лева годишно, не е особено сложно. Ако искате "лично" и "гарантирано" място за паркиране - взимате си гараж и всичко е ток и жица. Другото е паркиране на общинска собственост в крайна сметка...общината може да си прави каквото иска с публичното пространство. Недостигът нa паркинги и лошото градско планиране е факт, но това не означава че имаме някакво неприкосновено право на място за паркиране“, коментира друг.

„Проблемът не е в зоните, а в това къде отиват парите от тях. Защото очевидно не отиват за строене на паркинги и подобряване на пътищата, а в джоба на някой абсолютен тъпанар“, посочва потребител.

Друго добавя, че според него „насоката, в която трябва да се работи е буферни паркинги на входовете на града, повече зелени площи в тези междублокови пространства. Пропуски за определено време, за да си докараш бурканите от село до мазето, но после колата обратно на паркинга“, завършва шеговито.

Общото между всички коментиращи е, че трябва да има трайно решение на проблема, а не постоянно разширяване на платените зони за паркиране. За подобно, обаче, от екипа на Йорданка Фандъкова не са информирали до момента, но разширяването на зоните се случва с пълна сила.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...