Майките направиха факелно шествие на Орлов мост (снимки) - 24novini.bg

Майките направиха факелно шествие на Орлов мост (снимки)

Факелното шествие на майките на деца с увреждания на Орлов мост почете българските будители Факелното шествие на майките на деца с увреждания на Орлов мост почете българските будители Кадър: bTV
01.11.2018 | 23:20
(0 гласа)

Ден 11-ти от протестите срещу вицепремиера Валери Симеонов. И тази вечер майките на деца с увреждания се събраха пред Министерския съвет, за да поискат отново оставката му, а после факелно шествие затвори движението на Орлов мост.

 

В Деня на народните будители майките организираха шествието със запалени факли, тръгвайки от Министерския съвет. Шествието мина през бул. "Цар Освободител", Народното събрание и стигна до Орлов мост, където движението беше частично блокирано.

 

Снимка: БГНЕС

Със свещи в ръка протестиращите и присъединилите се граждани застанаха така, че да образуват думата "оставка". БГНЕС показа шествието в снимки.

Майките благодариха все пак на Валери Симеонов за това, че заради неговото изказване е станало така, че българите са се обединили и са се събудили, а резултатите от това събуждане се виждат всяка вечер на техните протести.

Снимка: БГНЕС

Симеонов, в този смисъл, също е будител на нацията, коментира една от майките на децата с увреждания.

Снимка: БГНЕС

С портрети на именити български будители, националното знаме и традиционните за протеста черни знамена майките почетоха паметта на заслужилите българи и запалиха свещи на импровизираното бдение на Орлов мост.

Снимка: БГНЕС

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...