Майките с нова акция: Оставка или беля - 24novini.bg

Майките с нова акция: Оставка или беля

Майките на деца с увреждания призовават в духа на Хелоун: Оставка или беля Майките на деца с увреждания призовават в духа на Хелоун: Оставка или беля Системата ни убива
Мария Йорданова 31.10.2018 | 17:01
(1 глас)

Днес от 17:30 за десети път майките на деца с увреждания и граждани ще излязат на протест пред сградата на Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. В страницата на събитието във Фейсбук протестът е обявен с публикация в духа на Хелоуин „Оставка или беля“, където призовават да изгонят злите духове с оставката на Симеонов.

 

В поста майките са публикували и адаптация на Шекспировата песен на вещиците от „Макбет“:

"Огън ври, казан бълбукай/ Адска смес мехури пукай.

Тоз Валери, тоз Валери,/ нещо честичко трепери.„

Ще му трябва бързо лек - ОСТАВКА и кютек.

Уж е вице, уж избран,/а му трябва валериан.“

Валери Симеонов спечели гнева на майки на деца с увреждания, хора с увреждания, млади семейства и други граждани с изказването си за „кресливи жени с уж болни деца“, а след това и с опита си за извинение, където ги нарече „деформирани“ и „видимо недобре“.

 

Протестиращите пред сградата на Министерски съвет бяха подкрепени от граждани във Варна, Бургас, Силистра, Пловдив, Ямбол, Враца, Стара Загора, Плевен, Велико Търново и други български градове, както и от българи в Австрия, Холандия, Дания, Испания, Англия.

 

Редактор: Мария Йорданова

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...