Агенцията по трансплантации обещава договор с Германия - 24novini.bg

Агенцията по трансплантации обещава договор с Германия

Михаил Христов обеща договор с германски център за трансплантация до две седмици Михаил Христов обеща договор с германски център за трансплантация до две седмици Кадър: БНТ
29.10.2018 | 10:11
(0 гласа)

15 души чакат за трансплантация на бял дроб в този момент в тази държава, която засега не може да им осигури спасение нито у нас, нито в чужбина. Трима си отидоха в рамките на две седмици, не дочакаха, предава БНТ.

И в момента продължаваме да сме асоцииран член към Евротрансплант, уточни д-р Михаил Христов, новият директор на Агенцията за трансплантация. Той обясни, че предстои разговор с центъра в Хановер.

В петък установихме контакт с шеф на клиника и като първи разговор постигнахме споразумение да продължим да възвърнем този вариант, който е бил преди и който е спрян пред година и половина. Там трябва да се говори и действа на по-високо ниво, тоест не с лекарите и шефове на екипи и на клиники, а с борд на болници, с директори на болници и от нивото на министерството, добави Христов.

Най-спешните мерки в момента са да се уреди състоянието на болните в листата на чакащите, коментира той - "тоест да започне да се управлява тази листа".

Хората в момента, които са в тази листа, не се следят непрекъснато, нямат актуални прегледи, изследвания и консултации, затова сме предприели тази мярка всички да минават през клиника по пулмология и да може да се установи в момента състоянието им какво е - позволява ли трансплантация, ако има нещо, което пречи да се започне да се работи в тази насока, да се премахне тази пречка, каза още новият шеф на Агенцията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...