Седми ден на протести срещу Симеонов. Ще го пращат на Марс - 24novini.bg

Седми ден на протести срещу Симеонов. Ще го пращат на Марс

28.10.2018 | 18:59
(0 гласа)

Вече седми ден майки на деца с увреждания и граждани протестират в София и други градове в страната с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. 

 

Симеонов си спечели гнева на обществото след изказването си за „уж болните деца“ и в последващ опит за обяснения, когато ги квалифицира като „видимо недобре“. Хората не приеха извиненията му, направени след спешен коалиционен съвет, а майките се заканват протетсите да продължат до оставката му. 

 

Протестът в София стартира пред Министерски съвет, а в момента продължава по бул. „Витоша“ и по всяка вероятност ще завърши пред централата на НФСБ на „Раковски“ 134.

 

Днес протестиращите събират жълти стотинки за билет на Валери Симеонов до Марс или до Луната, защото в нито един български град не го искат. Тази вечер те събраха за Валери Симеонов 10 килограма жълти стотинки, за да си купи билет до Марс или до Луната.

„Обадиха ни се от Ямбол, обадиха ни се и от Бургас и никъде не го искат! Затова решихме да му съберем пари и да го пратим на Марс!“, обявиха майките.

Пред сградата на Министерския съвет беше сложен плакат с надпис „Събираме помощи за политик с тежки увреждания“, а стотинки бяха хвърлени както от граждани и майки на деца с увреждания, така и от журналисти и деца.

Майките съобщиха, че на протеста има доброволци, които желаят да го закарат „до Бургас и докъдето още пожелае“, така че да си събира багажа.

Ние чакаме най-щастливия ден, когато Валери ще си тръгне от управлението на България, заявиха майките на деца с увреждания.

В социалните мрежи се появяват множество колажи на Симеонов като вече официално потребителите са му дали и титлата „Ми(ни)стър Позор“.

 

 

Редактор: Мария Йорданова

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...