Жители на четири крайни столични квартала готвят протест - 24novini.bg

Жители на четири крайни столични квартала готвят протест

Жители на четири крайни столични квартала готвят протест Останалата част на София завижда на живеещите около Панчарево заради езерото, но панчаревци са бесни заради неуредици на квартала
21.10.2018 | 13:01
(0 гласа)

Жителите на Горубляне, Казичене, Панчарево и Кокаляне излизат на протест в неделя на 21 октомври т. г. от 17 часа. Жителите на тези столични квартали ще затворят възлови пътни артерии.

 

Хората от Горубляне ще блокират кръстовището на бул. Цариградско шосе при улиците "Павел Красов" и "Димитър Пешев", тези от Казичене ще направят пътна блокода на Околовръстния път, а в Панчарево и Кокаляне затварят "Самоковско шосе", съобщиха организаторите на протеста.

 

Недоволството им е заради дискриминацията на Столична община на нискоетажните квартали за сметка на панелните жилищни комплекси.

Собствениците на панелни апартаменти плащали два пъти по-ниски данъци за смет от тези в нови блокове. Живеещите в блокове ползвали междублоковите пространства без да плащат за тях. Столична община отделяла по 8 млн. лв. всяка година за облагородяване и ремонт, а в същото време няма пари да се направи канализация в четирите квартала, където преобладават къщи, недоволстват хората.

 

Гражданите протестират и срещу ЧЕЗ, защото непрекъснато има прекъвания на тока. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...