Софиянски: Да се махнат трамваите от "Граф Игнатиев" - 24novini.bg

Софиянски: Да се махнат трамваите от "Граф Игнатиев"

Според Стефан Софиянски за 23 млн. лв. е трябвало да се превърне "Граф Игнатиев" от трамвайно трасе в търговска улица Според Стефан Софиянски за 23 млн. лв. е трябвало да се превърне "Граф Игнатиев" от трамвайно трасе в търговска улица Кадър: 120 минути/ bTV
07.10.2018 | 18:29
(0 гласа)

„Трябва да премахнат трамвая от ул. „Граф Игнатиев”, смята бившият кмет на столицата Стефан Софиянски. В предаването "120 минути" по bTV Софиянски заяви, че в изготвянето на проектите за ремонтите е трябвало да се търси етапност.

„23 млн. лв. са доста пари и за мен. Ако дадеш тези пари, трябваше да махнеш трамвая от там”, категоричен е той.

Припомняме, че в последната седмица около ремонтите в столицата стана скандал. Първоначално той беше насочен към качеството на изпълнението на трамвайното трасе на ул. „Граф Игнатиев”, а след това – към избора на плочки за градинката пред църквата „Св. Седмочисленици”. Същите се оказа, че се слагат вече и в градинката на "Кристал". Столичани споделяха в социалните мрежи стотици иронични колажи с некачествените ремонти, Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.

Според бившия кмет на столицата Стефан Софиянски трасето на трамваите по "Граф Игнатиев" е трябвало да се прави на отсечки. При строителството на метрото трябваше да се изчака, да се построи метрото първо, след това се изчака една година, да се види какъв е трафикът и тогава дори да се премахне трамваят по улицата".

Софиянски твърди, че за тази сума е трябвало да се промени цялото предназначение на улицата и от трамвайно трасе тя да стане търговска улица.

Относно критиките към изпълнението на ремонтите, Софиянски коментира, че и „Джи Пи Груп” и „Трейс груп”, спечелили търговете за софийските ремонти, били "сериозни фирми и не бива да бъдат обвинявани в некачествено изпълнение".

„Проблемът по-скоро е в координацията и поредността на ремонтите”, допълни бившият кмет.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...