Архитект: Спокойна съм за крайния резултат на „Граф Игнатиев“ и площада пред църквата - 24novini.bg

Архитект: Спокойна съм за крайния резултат на „Граф Игнатиев“ и площада пред църквата

06.10.2018 | 13:30
(0 гласа)

Архитект Радомира Методиева, която е съавтор на проекта за ремонт площада пред столичния храм „Свети Седмочисленици”, обяви пред бТВ, че е спокойна за крайния резултат на ремонтите на улица „Граф Игнатиев“ и на площата пред църквата „Св. Седмочисленици“.

Припомняме, че снимки на недобре поставени плочки и подигравателни колажи на ремонтите предизвикаха силно вълнение в социалните прежи, което доведе до протест пред Столична община вчера и искания за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Арх. Методиева обяви, че тя лично всеки ден следи за изпълнението на ремонтите и е връщала работниците да поправят грешки. Промяна в проекта за площада пред църквата, който софиянци не одобряват, няма да има.

Проектът е много добре разписан, условията за качеството на материалите също са заложени преди търга. Проектът е одобрен на обществен съвет от 65 души, подчерта Методиева.

 

Идеята за настилката около Св. Седмочисленици е да подчертаем църквата и сградата да изпъкне.

Арх. Методиева подчерта, че и двата ремонта не са завършени и гражданите трябва да изчакат края на дейностите, за да оценяват работата.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...