Протест срещу Фандъкова заради ремонтите, архитектите твърдят, че всичко е точно - 24novini.bg

Протест срещу Фандъкова заради ремонтите, архитектите твърдят, че всичко е точно

05.10.2018 | 07:37
(0 гласа)

Граждани излизат на протест пред сградата на Столична община заради качеството и визията на част от ремонтите в центъра на София. В началото на седмицата стана ясно, че ремонтът освен грозен е извършен и крайно некачествено, но проектът беше защитен от проектанта му и главният архитект на София

 

Критиките са към ремонта на "Граф Игнатиев” и градинката пред църквата „Св. Седмочисленици”.

 

 

Протестиращите искат оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Вчера зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев защити проектите и ремонта на „Граф Игнатиев”, като уточни, че те все още не са завършени и предадени.

Архитектът на проекта пред „Св. Седмочисленици” Иво Пантелеев пък заяви, че проектът е негов и не е бил длъжен да го съгласува с никого, нищо, че за изпълнението му отиват 23 млн. на гражданите. "Когато го видите накрая, ще кажете „Страхотно е!", заяви той. 

Главният архитект на столицата Здравко Здравко заяви, че Столична община ще проследи изпълнението да е качествено. Ако плочките се разминават ще има глоби, докато дефектите бъдат отстранени. Ние ще държим на крайното изпълнение, посочи той. 

 

По думите му запълването на празни пространства между разминаващи се растери с малки павенца било архитектурно решение. 

Той посочи още, че проектът е отворен за гражданите на обществено обсъждане от 2013г. и не би трябвало да буди учудване сега. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...