Хората на Фандъкова оставиха стотици под слънцето, автобуси няма - 24novini.bg

Хората на Фандъкова оставиха стотици под слънцето, автобуси няма

30.08.2018 | 18:25
(0 гласа)

Стотици хора чакаха напразно автобус от София до Пловдив и обратно и бяха принудени да търсят алтернативни варианти за придвижване, съобщава БНР. 

Причината за проблемите с автобусните превози по направлението е, че Столична община е прекратила договора си с една от фирмите, обслужващи това направлението. Става въпрос за фирмата "Витоша Експрес".

На пловдивкста автогара „Юг“ се е стигнало до сериозно напрежение заради неяснотата около липсващите автобуси.

Според директора на дирекция „Транспорт“ в Столична община Иван Николов договорът е прекратен заради системно нарушаване на клаузите по договора. От общината са изпратили едномесечно предизвестие към фирмата, но те не отстранили нарушенията.

Според Николов има избран нов изпълнител, но той още не е върнал подписаните документи, което е довело до днешната ситуация, в която на горещините чакаха стотици хора.

Не става ясно защо пътуващите не са уведомени и се стигна до нелепата ситуация да чакат с часове автобуси, които няма да пристигнат.

 

Всъщност схемата за неизпълнението на договора беше изобличена от медии. Журналистическо разследване на Валя Ахчиева в "Открито" по БНТ и "Господари на ефира", които сигнализираха през юли, че фирмата не изпълнява условията по договора си с Общината и не вози пътници на цена от 6.86 лв.

"Витоша експрес" взима линията с обществена поръчка, която печели точно с атрактивната цена, но всъщност билетът струва 14 лв., като се включва такса "обслужване" от над 7 лв.

Тази сутрин четири рейса на фирмата превозвач не са потеглили от София за Пловдив. В следобедите курсовете на кръгъл час от Пловдив до София също не се изпълняват. Фирмата изпълнява общо 9 курса между двата града.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...