Започна реконструкцията на Розариума в Борисовата градина - 24novini.bg

Започна реконструкцията на Розариума в Борисовата градина

25.08.2018 | 18:00
(0 гласа)

Започна мащабна реконструкцията на Розариума в Борисовата градина, която ще продължи 180 дни. В рамките на строителните дейности ще бъдат подновени настилките, ще бъдат изградени ВиК инсталации, електро инсталации, автоматизирана поливна система, парково осветление.

 

Предстои изграждане и на декоративен фонтан с помпено оборудване, както и поставяне на специални конструкции за поддържане на увивните видове.

 

По проект в Розариума ще бъдат засадени и ще започнат да се отглеждат над 2000 рози от различни видове чайно-хибридни, полиантови, миниатюрни, щамбови, увивни и катерливи рози.

Ремонтът ще струва 600 хил. лева.

Розариумът се намира непосредствено до Националония стадион. Той е създаден по идея на градинаря Йосеф Фрай, който е отговорен за парка през периода от 1906 до 1934. За разлика от Даниел Неф – предходния градинар, който бил почитател на акациите, Фрай обожавал цветята и розите.

 

По негово време се изгражда и емблематичното езеро Ариана. Също той пуснал и червените рибки в Езерото с лилиите и оформил кестенова и липова алеи под него.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...