Президентът се закани: Всички от ГЕРБ вън при служебен кабинет - 24novini.bg

Президентът се закани: Всички от ГЕРБ вън при служебен кабинет

13.08.2018 | 13:52
(0 гласа)

Президентът Румен Радев: "Служебнитя кабинет остави непокътнати хората на ГЕРБ на постовете им. Изводът е ясен - следващия път всички вън..."

Това се закани държавният глава Румен Радев по повод скандала с Митьо Очите. "Върви кампания, която се опитва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите на служебното правителство. Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали.

Престрелката между президента Радев и премиера Бойко Борисов продължава с нова тема - ареста на Димитър Желязков - Митьо Очите и информацията, че негови фирми охраняват държавни институции в Бургаска област. 

"Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати", заяви президентът във Варна. По думите му, за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което също показва, че договорите с Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет Борисов. 

Попитан дали очаква сокро да има служебен кабинет, Радев отговори лаконично: „Ако има“.

Президентът захапа още Борисов и за предполагаемото му посещение в дома на арестувания с Очите общински съветник Бенчо Бенчев, за което разказва Георги Кадиев. "Нито го познавам (Бенчев), нито съм бил на гости у тях", отсече Радев. 

Той заяви още, че няма как Митьо Очите да е в черните хроники от години, без да има чадър над него от властта.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...