Над 5000 искат електронен билет за градския транспорт в София - 24novini.bg

Над 5000 искат електронен билет за градския транспорт в София

28.07.2018 | 15:30
(0 гласа)

5 359 са регистрираните потребители на новата електронна система за закупуване на дневна и нощна карта за всички линии на обществения транспорт в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Системата е в тестови период и стартира на 12 юли. Мобилното приложении позволява на всеки пътник да използва мобилния си телефон, за да си купи и валидира превозен документ.

Карти за пътуване са си купили 1636 човека. Регистрацията става през имейл на sofia.mpass.bg.

Пътниците могат да избират през две опции да заплатят желаната карта чрез дебитна/кредитна карта. Няма значение коя е банката издател и не се дължат допълнителни такси. Заплаща се само цената на картата: ако е дневна 4 лева, ако е нощна – 2 лева. Втората опция е през мобилния оператор А1, като се заплаща само цената на картата, а СМС-ът се таксува по тарифния план на всеки абонат.

Повечето от пътниците към настоящия момент предпочитат да използват втората опиция.

 

Самата карта за пътуване представлява защитен QR код. Тя се валидира на входовете на метрото и се проверява от контрольорите в наземния транспорт.

Засега приложението е достъпно за абонатите на само един мобилен оператор, но целта е вбъдеще всеки да може да си купи превозен документ през смартфона си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...